DEBUREN - VLAAMS-NEDERLANDS HUIS
BRUSSEL • Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren presenteert schoonheid en wijsheid van de Lage Landen in Vlaanderen, Nederland, Europa en ver daarbuiten. Vanuit hartje Brussel biedt deBuren een platform voor debat en reflectie over cultuur, wetenschap, politiek en samenleving. Kunstenaars, journalisten, wetenschappers, politici krijgen er het woord. Literatuur vormt een van de zwaartepunten in het programma, met onder meer literaire avonden, voordrachten van schrijvers en dichters en boekpresentaties.

Activiteiten van deBuren vinden plaats in het eigen Huis in Brussel en in samenwerking met partners op heel wat andere locaties in Vlaanderen en Nederland. De ontmoetingen, lezingen en debatten verlopen in een warme, open sfeer en achteraf wordt nagepraat bij een glas.

Daarnaast stimuleert deBuren ook het virtuele debat en houden we de vinger aan de pols via opiniestukken van diverse auteurs en beeldcolumnisten.deBuren geeft volop kansen aan jong talent en stuurt jonge denkers, durvers en doeners de wereld in om het grensgebied tussen theater, literatuur, performance en journalistiek af te tasten. deBuren biedt daarnaast honderden luisterverhalen aan van gevestigde auteurs en aanstormend literair talent op www.radioboeken.eu en www.citybooks.eu, die je gratis kunt beluisteren en downloaden.

Blijf op de hoogte van alle activiteiten van deBuren via de digitale nieuwsbrief, bekijk het programma online en herbeleef de activiteiten via podcasts, foto's en video's.
mail ons
0032.(0)2 212 1930