UITGEVERIJ DE ARBEIDERSPERS
AMSTERDAM • De Arbeiderspers vindt zijn oorsprong in de arbeidersbeweging en werd in 1929 opgericht. ‘AP’ is een toonaangevende literaire uitgeverij van fictie en non-fictie, proza en poëzie, Nederlandstalige en vertaalde literatuur.

'AP' geeft bekende en gelauwerde auteurs uit als Anna Enquist, Maarten ‘t Hart, Arthur Japin, Tessa de Loo, Ilja Leonard Pfeijffer en Koos van Zomeren, maar ook jongere auteurs als Ineke Riem, Christophe Vekeman en Christiaan Weijts; auteurs als Joke J. Hermsen en Joost Zwagerman schrijven zowel fictie als non-fictie.

Wat betreft vertaalde literatuur is De Arbeiderspers de trotse uitgever van literaire auteurs als Michel Houellebecq, Ryszard Kapuscinski, Cormac McCarthy, Tim Parks, Marilynne Robinson en Ferdinand von Schirach maar ook van ‘s werelds meest vertaalde auteur Paulo Coelho.

De uitgeverij is de thuisbasis van een van de meest vooraanstaande literaire series, Privé-domein, een serie egodocumenten van auteurs als (recentelijk) Curzio Malaparte, George Orwell, Ted Hughes en August Willemsen.