DIRK HERMANS
Dirk Hermans werd geboren in Maaseik op 1 juli 1954. Hij groeide echter op in Bree waar hij nog altijd woont. Hij studeerde Wetenschappelijke A aan het Michielscollege in Bree. Daarna vertoefde hij twee jaar aan de UFSIA in Antwerpen waarna hij op 30 juni 1976 in Hasselt aan de Provinciale Hogeschool Hasselt afstudeerde als leraar Nederlands-Engels-Geschiedenis.

Na enkele jaren les gegeven te hebben aan het Heilig-Hartinstituut in Bree, koos hij voor een loopbaan als studiemeester-opvoeder. Daarnaast zette hij vanaf 1980 zijn eerste stappen als journalist bij het magazine Jet en het muzikantenblad Backstage Muziekmagazine. Met een verslag van het Sfinks Festival startte hij zijn carrière als freelance journalist bij het Belang van Limburg waar hij muziek, media, toerisme en HR behandelde.

In 1998 richtte hij samen met een vennoot een communicatiebedrijf op waar hij als zaakvoerder en copywriter aan de slag was. Op 1 november 2007 verliet hij het bedrijf om zich te vestigen als zelfstandig copywriter en schrijver.

Zijn eerste roman ‘Schaak’, een thriller rond een staatsgreep tegen België, schreef hij in 1990. Het boek werd niet uitgegeven, maar verscheen wel als vervolgverhaal in Het Belang van Limburg. Zijn tweede, autobiografische roman ‘Help! Mijn engelbewaarder wil met brugpensioen’ kwam uit in oktober 2010.

Intussen bewerkte hij de roman Schaak tot volwaardig boek dat werd uitgegeven door zijn eigen uitgeverij Vertelpunt Uitgevers.

Met 'Hoera, mijn engelbewaarder is terug, schreef hij een vervolg op zijn eerste autobiografische boek. Daarnaast pende hij nog eenboek bij elkaar over eengezegende generatie Breese voetballers in 'Royal Bree FC', schreef hij zijn ervaringen als communiatiespecialist op in 'Het verhaal in moderne communicatie' en bracht hij met '13 jaar Breekend' een boek uit over het festival waarvan hij jarenlang voorzitter was.

Naast zijn beroepsactiviteiten was/is Dirk Hermans actief als bondsleider van KSA Bree, medestichter en organisator van het Breekend Festival (1977 – 1989), voorzitter van het Breekend Jeugdhuis, voorzitter van culturele vereniging De TOCHT, voorzitter van de Nieuwe Breese Revue en lid van Rotary Bree-Bocholt, de Stedelijke Cultuurraad, Voka, en de netwerkclub BNI Hasselt Boulevard.